Defensie zit fout

Ik wil graag reageren op het artikel `Uruzgan-weigeraars aangepakt` (nrc.next, 30 maart). Ik ben het namelijk niet eens met de reactie van het ministerie van Defensie. Als deze soldaten een berisping krijgen omdat zij niet mee wilden naar de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan, begrijp ik dat. Maar dat zij zijn aangegeven, vind ik ronduit schandalig. Tijdens de zitting waarin de Tweede Kamer over Uruzgan werd geïnformeerd, waren de tegenstanders zwaar ondervertegenwoordigd. Echte Uruzgan-experts waren niet aanwezig. Dus bij de juistheid van de inlichtingen kun je vraagtekens zetten. We gaan naar Uruzgan om voor wederopbouw te zorgen, maar hoe kun je een hele provincie herbouwen als je in gevecht bent met de Taliban? En uit onderzoek blijkt dat het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking tegen de missie in Uruzgan is. Toch gaat de missie door. Ik vind het juist goed dat deze soldaten weigeren mee te doen aan deze belachelijke missie. Deze mensen zouden een lintje moeten krijgen omdat zij in tegenstelling tot onze regering wel een standpunt innemen.

    • Julian Verbeek Zeist