Chávez koopt Russische wapens

Chávez koopt Russische wapens Yaracuy, 4 april. President Hugo Chávez van Venezuela r heeft voor 200 miljoen dollar 165 miljoen euro 35 militaire helikopters van Russische makelij gekocht. De eerste arriveerde gisteren op het vliegveld van Yaracuy, 200 kilometer ten oosten van Caracas, en werd door Chávez verkend. Venezuela heeft ook 30.000 Russische machinegeweren gekocht. De wapens zijn waarschijnlijk met oliegeld gekocht, de belangrijkste inkomstenbron van Venezuela. Chávez is bezig de energiebronnen van zijn land, die voor een deel in handen zijn van buitenlandse multinationals, te nationaliseren. Contracten met bedrijven als Shell, ExxonMobil en Repsol worden herzien, ten gunste van de staat. Foto AFP Venezuela's President Hugo Chavez (R) talks with army lieutenant colonel Pedro Acosta Rodriguez 03 April, 2006 in Yaracuy, 200 km south east of Caracas, inside the cockpit of one the three first Russian-made military Mi-17 helicopters, from a total of 35 rotary-wing aircraft purchased from Russia at a cost of USD 200 million, arrived in Venezuela. Up to 15 helicopters will be delivered in 2006, and other than multi-purpose variants of the Mi-17, Venezuela will receive Mi-35 and Mi-26 models as well. Also before the end of 2006, will be arriving in Venezuela the first load of 30.000 Russian-made assault rifles. AFP PHOTO STR AFP