Al 21 colleges met de ChristenUnie

Den Haag, 4 april. De ChristenUnie weet zijn winst bij de gemeenteraadsverkiezingen goed om te zetten in politieke macht. De partij, die 12 procent meer raadszetels haalde, krijgt voorlopig 69 procent meer wethouders. Dat schrijft het Nederlands Dagblad vandaag. Volgens de krant gaat de partij in 21 nieuwe gemeenten deel uitmaken van het bestuur. In gemeenten waar dit al zo was, weet de ChristenUnie zijn positie meestal te behouden.

Rectificatie / Gerectificeerd

De kop Al 21 colleges met de ChristenUnie (4 april, pagina 2) is onjuist. Het artikel vermeldt dat de ChristenUnie in 21 nieuwe gemeenten deel uitmaakt van het bestuur. Dat zijn er nu 31. De ChristenUnie zit in 200 gemeenten in de raad. Volgens voorlopige gegevens van de partij neemt zij in ten minste 62 gemeenten deel aan het college van burgemeester en wethouders.