6 redenen om uit te gaan

1 Uit eten met IENS

Het Nachtrestaurant

Vooral op warme zomeravonden is het ruime terras een echte topper. Je vult zelf de bestelling in op het gerechtenformulier. Op die gerechten is het helaas vaak lang wachten: de bediening lijkt erop te rekenen dat iedereen toch tot in de nacht blijft zitten. Gelukkig zijn de tapas heel lekker en kun je kiezen uit variaties uit het hele Middellandse-Zeegebied. Zaterdag vanaf middernacht bepaalt underground house de sfeer en zondag vanaf vier uur 's middags chillen met de kids in de Que Lounge.

uitstekend | Goede prijs-kwaliteitverhouding! Het ideale restaurant voor knoflookliefhebbers!(17-01-2006 A.S te Utrecht)

goed | Lekkere tapaskaart. Erg jammer dat je pas vanaf zes personen kunt reserveren, want als je met z'n tweeën bent moet je minstens dertig minuten wachten! Toch willen wij hier nog eens heen gaan.(10-10-2005 M.v.B te Utrecht)

Kate Winslet scene uit de film Romance & Cigarettes FOTO: A-Film
Kate Winslet scene uit de film Romance & Cigarettes FOTO: A-Film A-Film

2 FILO-CAFÉ

Hoe absoluut is mijn waarheid?

Filosofisch café in het kader van de Maand van de Filosofie, die dit jaar 'waarheid' als thema heeft. Te gast is filosoof en wiskundige Harm Boukema. Filosoof Evert van der Zweerde zal hem interviewen en als debatleider optreden. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Maurits Fondse, filosoof en musicus, die voor deze avond delen uit zijn eigen muzikale project over waarheid ten gehore brengt. Ten slotte geeft filosofe Elianne Muller in een gesproken column haar visie op de waarheid.

3 BROEIKASEFFECT

Zeezicht op het trouweloos klimaat

Wat zich afspeelt onder, in en boven zee heeft een grote invloed op het klimaat. Onder meer aan de hand van enorme diepwaterriffen op oceanische rotsbodems en gigantische hoeveelheden aardgasconcentraat op de flanken van zeebekkens wordt de klimaatsgeschiedenis van de afgelopen 60 miljoen jaar belicht. Welke conclusies kunnen we uit de veranderingen in het klimaat trekken voor de nabije toekomst?

4 FILM

Romance & Cigarettes

De derde speelfilm van John Turturro is een onvervalst 'kitchen sink drama'. Het verhaal wordt in gang gezet als Kitty (Susan Sarandon) een pornografisch getint rijmpje in de broekzak van echtgenoot Nick (James Gandolfini) vindt. Binnen de kortste keren is de hele buurt medeplichtig aan zijn overspel en haar wraakacties. De minnares van Nick is de gloeiendhete Tula, onnavolgbaar gespeeld door Kate Winslet in vurig en vlammend rood.

5 POËZIE IN CONCERT

Hommage aan Lucebert

Remco Campert en Carol Linssen verzorgen onder de titel 'Ik val en ik ruis en ik zing' een hommage aan schilder en dichter Lucebert (1924-1994). Composities van Chiel Meijerling en Toek Numan wisselen de voordrachten af. Geïnspireerd door Luceberts poëzie schreven zij muziek voor fluit, accordeon, saxofoon en klarinet. De regie is van Frans Weisz.

6 ZINTUIGEN

Horen, zien, ruiken, proeven, voelen

Zonder zintuigen was het leven zinloos - letterlijk. Maar hoe werken onze zintuigen precies? En weten we eigenlijk wat het betekent dat we iets zien, horen, voelen, ruiken of proeven? Theo Mulder verzorgt een korte inleiding over onze zintuigen. Vervolgens neemt Jan Kroeze het woord over 'smaak'. Hoe komt het dat we smaken kunnen onderscheiden?