www.nrc.nl

De weekkrant op de scholierensite opent met een artikel over 'gamers'. Door mensen van boven de dertig worden die vaak beschouwd als nerds en halvegaren die geweld tot denksport verheffen. Maar intussen is al behoorlijk veel bekend over specifieke nuttige vaardigheden die gamers tijdens het spelen opdoen: ruimtelijk inzicht en het vermogen om te gaan met beelden. Volgens Amerikaanse onderzoekers hebben gamers bovendien een andere levenshouding die doorwerkt in de arbeidssituatie: 'de gamers willen winnen, vinden competitie de gewoonste zaak van de wereld en beloning naar prestatie prima. De kosten van falen zien ze als nihil: je kunt immers gewoon opnieuw beginnen.'

Zangeres Jemina Pearl van de popgroep 'Be your own pet' 1-3-06; AMSTERDAM. BE YOUR OWN PET T.A.V. ANNELIES KUIPER, NEXT FOTO LEX VAN ROSSEN ROSSEN, LEX VAN

Verder in de weekkrant:

Waarom Rita Verdonk VVD-leider moet worden ... of juist niet

Portret van Ehud Olmert, plaatsvervanger en nu opvolger van de Israëlische premier Sharon

Een mooi boek over alle planeten

'Laat de Polen maar komen, vindt de vakbond FNV

Zomaar foto's en filmpjes op internet zetten, mag niet maar gebeurt wel

Het succes van de popgroep 'Be your own pet' (op de foto zangeres Jemina Pearl)

Hoe laat spreek je af met vrienden uit Azië en de VS? Ook voor internetters een probleem

Waarom bestaan er eigenlijk valsemunters, de winstmarge op een vals biljet van 5 euro is flinterdun

Columniste Tamar de Waal adviseert het kabinet mee te doen aan Wie is de mol?. Heel wat ministers spelen zich volgens haar met hun vreemde uitspraken in de kijker als mol in Den Haag. En wat doen mollen: ze wachten met smart op de lente. Misschien wel een linkse lente.