Vijftig jaar in 'As the world turns'

Gisteren precies vijftig jaar geleden werd de eerste aflevering van de Amerikaanse soapserie As the world turns uitgezonden. Maar er was nóg een jubileum te vieren; de 87-jarige actrice Helen Wagner speelt al vanaf de eerste aflevering de rol van Nancy Hughes.

Helen Wagner in 1956 Foto Reuters Actress Helen Wagner (R) who portrays the character Nancy Hughes on the daytime drama series "As The World Turns" is shown with actor Don MacLaughlin who portrays Chris Hughes on the show in this March 20, 1956 publicity photograph. Wagner, 87, has earned a place in the Guinness Book of World Records by playing one role for 50 years. NO SALES NO ARCHIVES EDITORIAL USE ONLY MANDATORY CREDIT BW ONLY REUTERS/CBS Broadcasting Inc./Handout REUTERS

'Goedemorgen schat, wat wil je voor je ontbijt?' was haar eerste zin in de soap. Sindsdien is haar karakter vijftig jaar getuige geweest van huwelijken, scheidingen, geboortes, dood en veel drama. Veel acteurs en actrices werden de afgelopen decennia de serie uitgeschreven, sommigen keerden via een wonderbaarlijke wederopstanding terug in de soap van tv-zender CBS. Wagner is de enige die alle afleveringen overleefde. Ze werd zelfs opgenomen in het Guinness Book of World Records. 'Ze bleven me maar een contract aanbieden, dus bleef ik het maar doen. Ze bleven dialogen voor me schrijven, dus die bleef ik uitspreken. Ik heb nooit gedacht aan vertrekken', zegt Wagner. Naast haar optredens in As the world turns deed de actrice mee aan theaterstukken en dramaseries.