Van Beek: uitspraken Weisglas ongelukkig

Rotterdam. VVD-fractievoorzitter Willibrord van Beek heeft VVD-prominent Frans Weisglas op de vingers getikt om zijn kritische uitlatingen over lijsttrekkerskandidaat Mark Rutte. ”Die uitspraken vond ik heel ongelukkig”, zei Van Beek tijdens een uitzending van BNR Nieuwsradio zaterdag. Weisglas liet eerder weten dat hij liever Verdonk dan Rutte als lijsttrekker ziet. Verdonks stijl van politiek bedrijven past volgens de Kamervoorzitter beter bij de VVD dan die van Mark Rutte, die zich eerder kandidaat stelde. Rutte is volgens Weisglas ”te veel het broertje van Wouter Bos”. Van Beek zei zaterdag: ”Als we het spel niet goed spelen, elkaar afmaken, niet respectvol de strijd voeren, dan heeft alleen de concurrentie er voordeel bij. Die staan dan glimmend aan de zijlijn te kijken hoe we elkaar afslachten.”