The Simpsons volgend jaar als speelfilm

Filmmaatschappij Twentieth Century Fox gaat van de populaire tekenfilmserie The Simpsons een speelfilm maken. De film zal op 27 juli 2007 uitkomen in de bioscopen.

In een 28 seconden durende getekende aankondiging - vertoond tijdens de uitzending van American Idol op de tv en in de bioscoop als voorfilm bij Ice Age: the Meltdown - is Homer Simpson te zien in onderbroek en te strak Superman T-shirt. Hij schrikt van de datum waarop de film klaar moet zijn en zegt: 'Uh oh, dan kunnen we maar beter beginnen.'

Omdat de teaser op 1 april werd vertoond dachten veel fans dat het een grap was. Maar een dag later kwam de filmmaatschappij met een geruststellende bevestiging. Volgens producent James L. Brooks - al sinds het begin betrokken bij de serie - was het verrassende voorfilmpje een betere manier om het nieuws bekend te maken dan een persbericht. Vaste Simpson-regisseur David Silverman zal de speelfilm regisseren.

Het voorfilmpje begint met het beeld van een gigantische Superman S en gaat dan naar Homer op de bank in zijn ondergoed. De sonore voice-over kondigt hem aan als de 'de grootste held uit de Amerikaanse geschiedenis'. Die reageert met: 'Ik ben vergeten wat ik moest zeggen.'

In Amerika zendt tv-zender Fox de serie van tekenaar Matt Groening al sinds 1989 uit - hier is The Simpsons te zien op Veronica.