Televisie Overige Films

La Chinoise (Jean-Luc Godard, 1967, Frankrijk). In profetisch filmpamflet laat Godard, een jaar voor mei '68, een groep Parijse jongeren een maoïstische cel formeren en een aanslag op het establishment van de universiteit voorbereiden. De kleur rood domineert de fotografie. Met Anne Wiazemsky. TV5, 18.30-20.15u.

The Best Man (Malcolm D. Lee, 1999, VS). Neef van Spike Lee schreef en regisseerde betrekkelijk conventionele huwelijkskomedie. Ceremoniemeester heeft zojuist autobiografische roman gepubliceerd over amoureuze verleden van de bruiloftsgasten. Met Taye Diggs, Nia Long. Net5, 20.30-22.50u., met reclame.

The Hudsucker Proxy (Joel Coen, 1994, VS). Heerlijke, hectische komedie van de gebroeders Coen is onder meer een hommage aan het oeuvre van Frank Capra en knoopt alle film- en decorstijlen van de jaren twintig tot en met vijftig aan elkaar. Tim Robbins is een simpele postkamerbediende die zich anno 1959 tot bejubeld directeur ontpopt van het concern van cynicus Paul Newman. Arte, 0.15-2.00u.

Lotta flyttar hemifran / Lotta loopt weg (Johanna Hald, 1993, Zweden). Tweede film naar de Lotta-boeken van Astrid Lindgren over de avonturen van een eigenwijs meisje. Vanaf 4 jaar. Morgen, België 2 (Canvas), 9.20-10.40u.

Under Capricorn (Alfred Hitchcock, 1949, GB). Even romantisch als morbide kostuumdrama over schuldgevoel, naar de roman van Helen Simpson en gesitueerd in het Australië van 1830, was volgens Hitchcock zelf het resultaat van vele vergissingen, maar behoort volgens menig bewonderaar tot het beste wat de grootmeester ooit maakte. Britse edelman Michael Wilding valt voor alcoholische nicht Ingrid Bergman, die getrouwd is met ex-gedetineerde Joseph Cotton en geterroriseerd wordt door huishoudster Margaret Leighton. Morgen, BBC2, 14.05-16.00u.