Televisie Film van de dag

The Bourne Identity. Robert Ludlums thriller werd in 1988 verfilmd als miniserie met Richard Chamberlain in de rol van Jason Bourne, de geheim agent met geheugenverlies. In deze film wordt die rol gespeeld door Matt Damon. In het begin wordt hij uit zee gevist en het enige waarover hij beschikt is een Zwitsers bankrekeningnummer, verstopt als chipje in zijn dij. Na deze mysterieuze opening gaat de film al snel van actiesequentie naar actiesequentie. Na in Zürich een bezoek aan de bank te hebben gebracht, overreedt hij Marie (Franka Potente) hem een lift naar Parijs te geven. Stukje bij beetje komt zijn identiteit weer terug. Hij mag dan lijden aan amnesie, katachtige reflexen verraden zijn training als CIA-agent. Daar was hij een pion in een geheime operatie die door zijn toedoen misging. Om de operatie niet in gevaar te brengen, moet Bourne dood.(Doug Liman, 2002, VS/D/Tsj), SBS 6, 20.30-22.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg