Strandoorlog: WOW Kremlin Palace versus Orange Country

kreml2.jpgWord ik toch nieuwsgierig: hoe zit het nu met de Nederlanders versus de Russen aan de Turkse Rivièra? De plek om dat uit te zoeken lijkt me de Vakantiewijzer: hoe verhoudt het Nederlandse themahotel Orange Country Resort zich in Hollandse ogen tot het Russische themahotel WOW Kremlin Palace Hotel? In beide hotels moeten de badgasten het territorium delen met Russen.

Wat blijkt: Nederlanders hebben een iets betere algemene indruk van het Kremlin (8,6) dan van Orange Country (8,4)

De bezoekers van Orange Country ergeren zich mateloos aan de Russen. Bijvoorbeeld:

orange_country_pool.jpgJohan: Het animatieteam bestond uit Russen en was minder. Spreken alleen Russisch en soms een woord Engels. Er waren veel Russen aanwezig die erg asociaal en luidruchtig waren.

Jurgen: Russen zijn erg irritant, ze dringen voor, zijn erg hebberig, met grote borden vol komen ze uit het restaurant gelopen, zijn erg luidruchtig.

Steef en Wen: De bedoeling was dat er 80% Hollanders zouden komen,echter zijn het er 80% Russen geworden.

In het WOW Kremlin Palace ergert men zich ook wel aan Russen:

Karel: lagen er een keer perziken bij het buffet, i.p.v. de te harde pruimen of peren, slepen de russen alles in plastic zakken mee naar buiten, terwijl een medewerkster van het hotel er vriendelijk bij staat te lachten!!

Frank en Magriet: wij zijn er in okt 2005 geweest het was inderdaad wat de meeste mensen zeggen acociaale russen echt walgelijk volk het eten is bijna iedere dag het zelfde en vaak koud de speciaale restaurands zijn bijna niet te boeken wel de mexicaan maar die was super slecht geen aanrader het zwembad is n ijsbak het enige (etc)

Maar over het algemeen oordelen de Nederlanders in WOW Kremlin Palace milder:

Tia: Gasten: hoofdzakelijk Russen (met plateauzolen of naaldhaken), maar geen last van gehad. (niet meer last dan van de Nederlanders) 

Stoter: Wij zijn net terug van Kremlin Palace, en het was best rustig,met de russen viel het best wel mee.

MMTT:  hebben ons prima vermaakt en ons lekker laten verwennen!
Er waren veel Turken en Russen en dat die een andere levensstandaard er op na houden weten we….Wij hebben er in ieder geval geen last van gehad!

En sommigen hebben zelfs een heel fijne ervaring met Russen:

Zulma: De specialiteitenrestaurants is het zeer goed, vooral het russisch.

Anouk: het was een zaleg hotel echt een aanrader , lekker eten , héél sjiek hotel en het beste van al : mega knappe russe !

In WOW Kremlin Palace blijk zelfs een nog erger volk dan Russen te bestaan:

Wil: Het enig wat ons erg tegen staat zijn niet de Russen maar de mensen uit Israel, wat een kutvolk is dat, denken inderdaad dat ze god zijn en altijd als 1e geholpen kunnen worden.

Fam Postma: Zowaar een heus stuk Rusland in Turkije, incl. de bijbehorende Russen. Wat een stelletje asoos… Gelukkig voor hen werden ze wat dat betreft voorbij gestreefd door de inwoners van het beloofde land Israel. Die weten inderdaad wat landje-pik betekent: gewoon doen waar je zin in hebt en geen rekening houden met anderen.

Het wordt duidelijk: dit is een territoriale kwestie. Orange Country moet Nederlands blijven: daar zijn de Russen een affront. Wie daarentegen in WOW Kremlin Palace boekt, accepteert op voorhand op Russische bodem te zijn en is toleranter. Of gaat althans op zoek naar een nieuwe vijand. In veel andere hotels is de stammenstrijd om ligstoelen, buffets en barmuziek nog in volle gang.  

Nog een oordeel over WOW Kremlin Palace. Gerard: Ik vond het fantastisch. Die Russen zitten er nou eenmaal omdat het KREMLIN palace is en Russen die het zich kunnen veroorloven naar dit hotel te gaan zijn per definitie niet sociaal.

Een denkfoutje, Gerard: een Rus die zich een strandvakantie in Turkije kan veroorloven, staat in de regel op een iets hogere sociaal en cultureel peil dan vergelijkbare Nederlanders. Dit gebeurt er als een potentiële NRC-lezer in Orange Country Resort boekt:

Michiel:  De hel ligt in Turkije, Kemer aan de zogenaamde Turkse Rivièra, en heet Orange County.
Het ziet eruit of je een kwaaie droom hebt, je bent in Amsterdam en toch niet, een plaats zonder ziel.
En dan ook nog bevolkt met Fellini-achtige monsters op zijn Hollands, rood uitgeslagen wit vlees, dat pas gaat trillen als het Frans Bauer hoort.
Je wordt van wieg tot graf verzorgd, hollands eten, haringen zoveel je wilt, bitterballen, slavinken en nasi, je moet er een eind voor reizen, het is niet voor niks, maar dan hèb je ook wat. In eigen land kan je het niet meer vinden, dan maar naar Turkije om even lekker onder mekaar, zonder Turken en Marokkanen, te kunnen polonaisen. Enig minpuntje: doordat er zoveel Russen zijn wil de barman niet uitsluitend Hazes en Bauer draaien. Nou jaaaaa, zijn wij Hollanders soms minder als die buitenlanders? Wat hoor ik toch tot een wanstaltig volk.

Ambiorix: Jammer van het Hollands gezelschap. Snappen blijkbaar zelf niet hoe belachelijk ze zich maken naar de buitenwereld met hun Frans Bauer en Jantje Smit gezwam. Hopelijk drijven ze de prijs op, zoniet staan er volgend jaar zelfs Hollandse karavans aan de voordeur. Gelukkig zijn er voldoende Russen om weerwerk te bieden en het nivo een beetje op te tillen.

En zo is het maar net.

 

 

 

 

 

 

 

 

    • Coen van Zwol