Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met acteur en theatermaker Leopold Witte over het toneelstuk Hof van Haile, van theatergroep Orkater, dat zich afspeelt aan een fictief Afrikaans hof, geïnspireerd op het keizerschap van Haile Selassie. Witte combineerde ook in dit stuk weer het schrijverschap met regie en spel. Eerder schreef hij onder meer de muzikale VPRO-jeugdserie Gebakken Mannetjes waarin hij zelf ook meespeelde. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met historicus en archeoloog Frits David Zeiler over de grafheuvels op de Westerheide en de geschiedenis van Het Gooi. In het tweede uur onder meer singer-songwriter John Wesley Harding die onlangs onder zijn eigen naam John Wesley Stace debuteerde met de roman Versleuteld Verleden. In het laatste uur o.a. de uit Zwitserland afkomstige straattekenaar en beeldend kunstenaar Moritz Ebinger. 747AM, 20.04-23.00u.

Casa luna. CNV-voorzitter René Paas geeft zijn visie op het openstellen van de grenzen, de armoede in Nederland en de initiatieven van de vakbond om te vernieuwen. Radio 1, 0.04-1.00u.