Protest in New York tegen immigratiewet

New York. Duizenden demonstranten, de meesten met een Latijns-Amerikaanse achtergrond, hebben zaterdag in een protesttocht door New York hun onvrede geuit over de voorgenomen strengere immigratiewetgeving. De stoet trok door stadsdelen waar kolonisten uit verschillende landen zich gevestigd hebben, waaronder een door Nederlanders gestichte wijk en Chinatown. De wet moet de elf miljoen illegalen in de VS en de Amerikanen die hen helpen strenger aanpakken, en de instroom van illegalen harder bestrijden. Het Huis van Afgevaardigden heeft de wet al goedgekeurd, maar de Senaat nog niet. ”Er is een kloof tussen het Huis en de Senaat”, zei de Democratische senator Richard Durbin gisteren in het tv-programma Face the Nation. Hij vindt de plannen te ver gaan.