Oliver in actie tegen verpakte maaltijden

Londen. De Britse tv-kok Jamie Oliver heeft gisteren in het dagblad The Independent on Sunday laten weten dat voorverpakte maaltijden `the biggest evil` zijn. ”Ik heb maaltijden gezien die uit weinig meer bestonden dan oude opgewarmde aardappelen, patat, of repen chocolade”, zei Oliver in het dagblad. Hij hoopt met zijn uitspraken de onbedoelde gevolgen van zijn televisieprogramma Jamie`s School Dinners ongedaan te maken. Oliver heeft het afgelopen jaar geprobeerd met zijn tv-programma op Channel 4 en de campagne Feed Me Better de kwaliteit van warme maaltijden op Britse scholen te verbeteren. Het resultaat was dat veel ouders besloten de schoolmaaltijden links te laten liggen en hun kinderen voortaan voorverpakte maaltijden van huis mee te geven. Cateraars van scholen zagen het aantal warme maaltijden met zeker 12,5 procent dalen. Ze klagen over het ”Jamie-Olivereffect”. Ongeveer 400.000 leerlingen eten de door de school verstrekte maaltijden niet meer.

Lees het hele artikel op: www.news.independent.co.uk[br/]