Nader bekeken

Ajax mag bezig zijn aan een rampseizoen, spits Klaas-Jan Huntelaar lijkt zich daar niet aan te storen. Na een stroeve start bij zijn nieuwe werkgever, vanaf de winterstop, is Huntelaar ook in Amsterdam goed op stoom gekomen. Ook gisteren maakte hij weer een treffer, tegen Roda JC.

Huntelaar heeft dit seizoen in de competitie voor Heerenveen en Ajax samen dertig doelpunten op zijn naam staan. Daarmee heeft hij zich gemeld op de topscorerslijst aller tijden in de eredivisie.

Bovendien heeft Huntelaar nog drie competitiewedstrijden om zich verder op te werken in de lijst van topscorers in het Nederlandse betaalde voetbal.

De eindtotalen van Coen Dillen (43 goals in het seizoen 1956/'57) en Henk Groot (41 in 1960/'61) lijken dit seizoen niet te achterhalen voor Huntelaar, maar gezien zijn moyenne tot dusverre ligt een verdere opmars op de topscorerslijst in de lijn der verwachting.