Koude nachten

Vorstgevoelige planten kunnen de komende dagen naar binnen, want we krijgen enkele koude nachten. Maar ook overdag is het aan de koude kant voor begin april. Verder is het licht wisselvallig weer met nu en dan zon, maar ook een paar (hagel)buien.

Vanavond hebben de noordelijke provincies nog een enkele regen- en hagelbui. In de rest van het land zijn er afwisselend wolkenvelden en opklaringen en is het droog. Vannacht verandert hierin weinig. Het koelt af naar minimaal een graad of 2 met kans op vorst aan de grond. De wind wordt zwak tot matig, rond kracht 2, en komt uit west of noordwest.

Morgen is de zon af en toe te zien, maar er vallen ook enkele regen- en hagelbuien. De meeste en zwaarste doen zich vermoedelijk in het noorden van het land voor en daar kan ook een onweersklap voorkomen. Bij een matige, langs de kust vrij krachtige, enigszins gure noordwestelijke wind (kracht 5) wordt het niet warmer dan 7 à 9 graden. Morgenavond koelt het snel af en in de nacht naar woensdag gaat het op de normale waarnemingshoogte licht vriezen.

Woensdag overdag zijn er zonnige momenten en is het, op een enkele regen- en hagelbui na, droog in het land. Met maximaal 8 graden blijft het vrij koud. Ook in de nacht naar donderdag vriest het licht, 's middags wordt het iets minder koud dan woensdag: maximaal tussen 8 en 11 graden. Opnieuw zijn er perioden met zon en valt er hooguit een enkele bui.