Knightrider

Voor een triviant: hoe riep tv-held Michael Knight in de serie Knightrider zijn auto te hulp? Hij fluisterde 'Get me outta here, KITT' in zijn horloge. Waarna zijn auto, als een Lassie op wielen, meteen braaf op kwam draven: 'Yes, Michael!'

Die scene zal de inspiratie zijn geweest voor ontwerper Ricardo Figueiro. Volgens zijn schetsen is de toekomstige Nokia-telefoon niet langer een apart toestel, maar een geïntegreerde 'communicatieoplossing' in een armband in matzwart en groen. Meer een onopvallend bel-sieraad dan een flitsende gadget met loeiharde ringtones.

Figueiro heeft een Bluetooth headset voorzien, zodat je niet constant tegen je pols hoeft te praten. De grootste uitdaging lijkt echter het integreren van een duurzame accu in de superslanke behuizing.

Het Hebben-team voorspelt dat iedereen over twee jaar met zo'n Knightrider-telefoon rondloopt. Nu alleen nog een auto die wil luisteren.

Meer gadgets: nrc.nl/hebben