Internet Voorkeur

Paus Johannes Paulus II. Gisteravond om zeven minuten over half tien heeft paus Benedictus XVI in Rome zijn voorganger Johannes Paulus II herdacht. Op dat tijdstip exact een jaar geleden overleed de Poolse kerkvorst. Benedictus sprak een gebed uit op het Sint Pieterplein in Rome. Tienduizenden gelovigen hadden zich daar verzameld om de plechtigheid bij te wonen. De huidige paus zei dat zijn voorganger 'aanwezig blijft in onze geest en ons hart'. Eerder op de dag herinnerde de paus in het wekelijkse Angelus-gebed aan de 'immense erfenis' die Johannes Paulus heeft nagelaten. Benedictus zei dat zijn voorganger stierf zoals hij leefde, 'bezield door de ontembare moed van het geloof'. In Polen, het geboorteland van Johannes Paulus II, woonden miljoenen mensen herdenkingsdiensten voor de overleden paus bij. Het Vaticaan herdenkt Johannes Paulus II ook op internet. Er is een uitgebreide site, onder meer met een overzicht van al zijn buitenlandse reizen. Katholiek Nederland biedt onder meer videobeelden van het leven van de paus. Te zien is bijvoorbeeld de aanslag op Johannes Paulus II in 1981. De Engelstalige site PopeJohnPaul.com is een interessante fanpage. www.vatican.va/holy_father/john_paul_iiwww.katholieknederland.nlen.wikipedia.org/wiki/Pope_John_Paul_II