Houtsnippers moeten Franse wijnen op smaak brengen

Parijs. Franse wijnboeren mogen hun wijnen binnenkort op smaak brengen met houtsnippers. Het Franse ministerie van Landbouw gaat de regelgeving hierover aanpassen. Wijn producerende landen als Australië, de VS, Chili en Argentinië gebruiken al langer houtsnippers voor het aromatiseren van wijn. Franse wijnboeren wilden hier tot nu toe niet in meegaan, maar zien zich hiertoe gedwongen door de toenemende concurrentie. ”We moeten wijn maken voor consumenten, in plaats van droomwijnen voor producenten”, aldus Bernard Pomel, auteur van een op verzoek van het landbouwministerie gemaakt rapport. Frankrijk trekt 90 miljoen euro uit voor hulp aan de wijnindustrie, die lijdt onder overproductie, dalende consumptie in eigen land en buitenlandse concurrentie.