Buitenlands voetbal

Spanje

Nummer drie Osasuna ging gisteren thuis de mist in tegen Getafe (0-4). Ook Valencia speelde een spectaculaire wedstrijd, en won met 5-3 van Cádiz. Onderaan de ranglijst ziet het er voor Cádiz en Málaga somber uit.

Engeland

Manchester United liep twee punten in op Chelsea dankzij een zege bij Bolton Wanderers. Ruud van Nistelrooy maakte als invaller de winnende treffer. Ook Robin van Persie viel in en scoorde voor zijn club, Arsenal.

Frankrijk

Lyon is bijna verzekerd van de vijfde achtereenvolgende titel na de zege op Troyes. Dat zou een record betekenen. St. Etienne en Marseille werden ooit vier maal achter elkaar kampioen. De PortugeesTiago maakte het winnende doelpunt voor Lyon.

Italië

Hoewel Juventus uit vorm is, liep de ploeg uit Turijn toch uit op AC Milan. De Milanezen verloren verrassend bij Lecce, dat nog steeds hoopt degradatie te ontlopen. Inter deed het beter. Figo, Veron en Adriano hoefden niet eens aan te treden.

Duitsland

Twee fouten van keeper Oliver Kahn kwamen Bayern duur te staan tegen FC Köln. Makaay scoorde de 2-2. HSV won mede dankzij een goal van Van der Vaart bij Schalke 04, dat een uur met tien man speelde nadat de Braziliaan Rafinha rood had gekregen.

Portugal

Sporting Lissabon blijft het goed doen. De ploeg won voor de tiende keer op rij. De Braziliaan Liedson scoorde bij Guimaraes vlak voor tijd. Ook Benfica, de ploeg van Ronald Koeman, deed goede zaken. De goals kwamen van Miccoli en Zaragounis.