Agenda

Eigenwoningbezit

De Tweede Kamer spreekt dinsdag en woensdag over een initiatiefwetsvoorstel van de leden Duivesteijn (PvdA) en Hofstra (VVD) om het eigenwoningbezit te bevorderen. Zij willen mensen met lage en middeninkomens ondersteunen bij aankoop van een huis.

Merkel en Verhagen

Fractievoorzitter Maxime Verhagen (CDA) neemt dinsdag om 20.00 uur in perscentrum Nieuws-poort in Den Haag een biografie over Angela Merkel in ontvangst. Daarna gaat hij in debat over de macht van Merkel en het CDU, de Duitse zusterpartij van het CDA.

Toekomst politiek

De ministers Remkes (Binnenlandse Zaken, VVD) en Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing, D66) zijn woensdag te gast op een symposium over de toekomst van de politieke partij. Het symposium is in het Museum voor Communicatie te Den Haag, vanaf 12.30 uur.

Nederland-Australië

Premier Balkenende is de hele week in Australië in het kader van de viering van 400 jaar bilaterale relatie tussen Nederland en Australië. Vrijdag vliegt de premier door naar Indonesië voor onder meer een bezoek aan president Yudhoyono.