Aanhoudingen bij verkeerscontrole

Aanhoudingen bij verkeerscontrole Nieuwendijk. Op de A27 bij Nieuwendijk (Zuid-Holland) is zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden. De politie hield negen mensen aan wegens drugsbezit of omdat ze in een gestolen auto reden. Ook kregen 88 automobilisten een bekeuring. Ze droegen geen autogordel of hadden hun rijbewijs niet op zak. De actie werd georganiseerd door de vrijwillige politie. Foto WFA / Etienne Busink WFA27:CONTROLE A27:NIEUWENDIJK;02APR2006- Gisterenavond werd er een grote verkeerscontrole gehouden op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk. De controle was uniek te noemen omdat deze was opgezet door vrijwilligers van de korpsen Midden en West- Brabant en Zuid-Holland-Zuid.Vijftien motorrijders haalden de auto's van de weg. Er werd gecontroleerd op drugs, alcohol, technische staat, verzekering, en de vreemdelingen wetgeving.1729 bestuurders werden gecontroleerd, 9 personen werden aangehouden, twee hiervan uit Amsterdam (19 en 30 jaar) voor het rijden in een gestolen auto uit Spanje. Acht personen hadden gedronken. Het Joint Hit Team hield zeven personen aan. Fransen en Belgen voor het in bezit hebben van drugs. En een persoon die een wapenstok in zijn bezit had. 88 bekeuringen werden uitgedeeld voor niet dragen van de autogordel, geen rijbewijs kunnen tonen, niet handsfree bellen. Kapotte verlichting kon door de ANWB worden gerepareerd zodat hier geen bon voor werd uitgedeeld. Naast de vrijwiligers waren ook 3VO, de belastingdienst en de koninklijke Marechaussee, douane en verkeershandhavingsteam aanwezig. WFA/mc/str. Etienne Busink WFA WFA

Rectificatie / Gerectificeerd

In het fotobijschrift bij Aanhoudingen bij verkeerscontrole (3 april, pagina 3) staat dat Nieuwendijk in Zuid-Holland ligt. Nieuwendijk ligt in de provincie Noord-Brabant.