Bellen als Knightrider

Voor een triviant: hoe riep tv-held Michael Knight in de serie Knightrider zijn auto te hulp? Hij fluisterde “Get me outta here, KITT” in zijn horloge. Waarna zijn auto, als een Lassie op wielen, meteen braaf op kwam draven: “Yes, Michael!”. Die scene zal ongetwijfeld de inspiratie zijn geweest voor ontwerper Ricardo Figueiro. Volgens zijn

Voor een triviant: hoe riep tv-held Michael Knight in de serie Knightrider zijn auto te hulp? Hij fluisterde “Get me outta here, KITT” in zijn horloge. Waarna zijn auto, als een Lassie op wielen, meteen braaf op kwam draven: “Yes, Michael!”.Afbeelding_2.png

Die scene zal ongetwijfeld de inspiratie zijn geweest voor ontwerper Ricardo Figueiro. Volgens zijn schetsen is de nieuwe generatie Nokia telefoons niet langer een apart toestel, maar een geïntegreerde communicatie-oplossing in een armband in matzwart en groen. Meer een onopvallend ‘belsieraad’ dan een flitsende gadget met loeiharde ringtones.

Het enige verschil met de Knightrider is dat Figueiro een bluetooth headset voorzien heeft, zodat je niet constant tegen je pols aan hoeft te praten. De grootste technische uitdaging lijkt het integreren van een duurzame accu in de superslanke behuizing. Afbeelding_1.pngDeze Nokia is nog toekomstmuziek en voorlopig nergens te koop, maar de ontwikkeling van nieuwe telefoonmodellen gaat wel erg snel.

Het Hebben-team voorspelt dash_lit.jpgdat we over twee jaar allemaal met zo’n Knightrider-telefoon rondlopen. Nu alleen nog een auto die naar ons wil luisteren. Of wil je die liever zelf bouwen?

PS: Figuerio maakt ook prachtige designs voor videocamera’s van JVC en kookplaten van Electrolux.

    • Marc Hijink