www.nrc.nl

Moe van je werk. In de rubriek Carrièrecoach komt de casus van Leontien van Vliet aan bod. Ze heeft een leidinggevende functie bij een grote gemeente. Ze vindt haar baan leuk en haar medewerkers en baas zijn erg tevreden over haar. Het verbaast haar echter dat ze steeds zo moe is. Haar omgeving zegt dat vier dagen werken met twee kleine kinderen te veel is. Zelf vraagt ze zich af of dat het is, want ze heeft veel hulp. Bovendien werkt haar man ook vier dagen en zorgt zeker de helft van de tijd voor de kinderen. 'De coach adviseert Leontien om eerst eens een weekje vakantie te nemen om helemaal aan zichzelf toe te komen. Daarnaast is het goed om een talentenanalyse te doen, om na te gaan wat ernstige energievreters bij Leontien zouden kunnen zijn. Voor de zekerheid gaat Leontien ook bij de huisarts langs om lichamelijke oorzaken voor de vermoeidheid uit te sluiten.'

www.nrc.nl/archief/carrierecoach/

In de rubriek Carrierecoach komt de casus van Leontien van Vliet aan bod. Nederland, Amsterdam, 16 maart 2001 effectenbeurs AEX / Euronext / beursplein5 / beursvloer aan het einde van weer een dag van dalingen aandelen /geldhandel / beleggen / Bussines /economie / beursvloer / optiebeurs / handelaren / stress / foto: Peter Hilz
In de rubriek Carrierecoach komt de casus van Leontien van Vliet aan bod. Nederland, Amsterdam, 16 maart 2001 effectenbeurs AEX / Euronext / beursplein5 / beursvloer aan het einde van weer een dag van dalingen aandelen /geldhandel / beleggen / Bussines /economie / beursvloer / optiebeurs / handelaren / stress / foto: Peter Hilz Hilz, Peter

Blauw boekje. Marie-José Klaver blogt over digitale zaken. Vandaag gaat het over 'de blauwe spelling'. 'Naast het Groene Boekje (foto) verschijnt straks het Blauwe Boekje, met een speciale spelling voor gebruik op internet. De 'blauwe spelling' is opgesteld door taalkundigen van de Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap (LOT). 'De blauwe spelling verwijst met een knipoog naar de bekende smurfentaal [=straattaal, red.]' aldus prof. dr. Martin Everaert, directeur van de LOT. Van internetjournalisten, waaronder het team van Kennislink.nl, hoorde Everaert regelmatig de klacht dat de officiële spelling niet geschikt is voor digitale media. Daarom stelde hij met een tiental taalkundigen van de LOT een speciale internetspelling op.'

www.nrc.nl/klaver