Weijland directeur Oudheden

Wim Weijland, hoofd kunst bij de AVRO, is per 6 juni benoemd tot directeur van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hij volgt Renée Magendans op, die vorig najaar vertrok wegens financiële problemen en spanningen onder het personeel. Sindsdien werd het museum geleid door een interimdirecteur. Weijland (1966) studeerde kunstgeschiedenis, werkte bij IDTV en Toonder Studio's en trad ruim zes jaar geleden in dienst bij de AVRO. Hij was de opvolger van Kees van Twist, die directeur van het Groninger Museum werd. Samen met kunstredacteuren van NPS en VPRO vormde hij een werkgroep die herhaaldelijk pleitte voor kunstprogramma's op de televisie. Zijn werkzaamheden bij de omroep worden deels overgenomen door Wolter Braamhorst, eindredacteur van kunstrubriek Close Up.