Televisie voorkeur

DOCUMENTAIRE

Wildlife: Australië - Land van de eucalyptus. Vierde aflevering van een zesdelige natuurdocumentaire. Langs Australië loopt een groenstrook, die duizenden kilometers lang is. In dit lint is de eucalyptus dominant. Ze komen in het verzengend hete noorden voor, in het koude zuiden, en zelfs in de sneeuw. En overal waar eucalyptussen voorkomen, trekken ze een zeer gevarieerde fauna aan. Ned. 1, 17.35-18.25u.

Verslaggeefster Mirjam Bartelsman en cameravrouw Ellen Brans (foto) reisden vorige week naar de Afghaanse hoofdstad Kabul voor een reportage over Afghaanse vrouwen die in de al dertig jaar durende oorlog hun man verloren en in sloppenwijken leven. Voor die vrouwen is het leven er vrijwel onmogelijk. Ze zijn afhankelijk van de steun van hun zwagers of broers. Ned. 3, 22.10-22.35u.
Verslaggeefster Mirjam Bartelsman en cameravrouw Ellen Brans (foto) reisden vorige week naar de Afghaanse hoofdstad Kabul voor een reportage over Afghaanse vrouwen die in de al dertig jaar durende oorlog hun man verloren en in sloppenwijken leven. Voor die vrouwen is het leven er vrijwel onmogelijk. Ze zijn afhankelijk van de steun van hun zwagers of broers. Ned. 3, 22.10-22.35u.

Mystery of the Flying Enterprise. Kapitein Carlsen werd wereldberoemd toen hij op de gehavende Flying Enterprise achterbleef om het schip te redden. Een cameraploeg daalt af naar de bodem van de oceaan en stuit op een mysterie. National Geographic, 19.00-20.00u.

Nazi expedition. Expedities op initiatief van het Derde Rijk moesten het bestaan aantonen van een Noord-Europees superras dat de ondergang van Atlantis heeft overleefd. National Geographic, 20.00-21.00u.

Planet earth: Caves. Over de geschiedenis van de natuur op de planeet aarde, vanavond over grotten en grotbewoners zoals de vleermuis en de grotsalamander. BBC2, 20.30-21.30u.

Around the world in 80 treasures: Mali to Egypt. Serie over de fraaiste dingen die door mensen zijn gemaakt. In deze aflevering o.a. de adembenemende grotschilderingen van de Dogon in Afrika en de mooiste vrouw uit de geschiedenis in Egypte. BBC2, 21.30-22.30u.

Designer babies. Een echtpaar wil een kind krijgen met de juiste genetische eigenschappen om het leven van hun doodzieke zoon te redden. National Geographic, 22.00-23.00u.

KUNST

MuseumGasten. De presentatoren Robert ten Brink en Marc Klein Essink brengen een bezoek aan de Lakenhal in Leiden. Ned. 1, 16.35-16.55u.

Beeldenstorm. Henk van Os wandelt door een tentoonstelling in het Mauritshuis. Ned. 1, 16-55-17.05u.

The marriage of Figaro. Opera van Mozart uitgevoerd door koor en orkest van het Royal Opera House Covent Garden o.l.v. Antonio Pappano, met o.a. Bryn Terfel en Cecilia Bartoli. BBC2, 17.15-20.30u.

INFOTAINMENT

Een goed begin. Eerste aflevering van een nieuwe serie over bevallen. Robin en Regina Pol zijn dolgelukkig als ze hun eerste kindje verwachten. Maar na vijf maanden krijgt Regina last van haar maag en door de pijn kan ze niet slapen. Regina belandt uiteindelijk in het ziekenhuis. Daar blijkt dat ze al weeën heeft en dat het kindje met spoed moet worden gehaald. Hun zoontje Alexandre wordt twee maanden te vroeg geboren. Ned. 1, 19.00-19.30u.

De 10 meest besproken personen van 2005. De meest opvallende personen uit de lijst van tien worden bezocht voor een interview: zijn zij vereerd met hun erkenning? RTL7, 20.30-21.30u.

Live op visite bij. Tijs van den Brink reist naar het weekendhuis van showbizz-journaliste en Privé-hoofdredacteur Wilma Nanninga in Zeeland. Gesprek over haar keuzes in het leven. Aan het eind van het bezoek wordt het nieuws van de week doorgenomen. Ned. 1, 21.45-22.15u.

Groeten terug. Leden van inheemse stammen uit Namibië, Indonesië en Togo logeren twee weken bij families in Nederland en België. Een cultuurshock voor mensen die niet op de hoogte zijn van de wereld waarin wij leven. SBS6, 21.00-22.00u.

SPORT

De Wedstrijden: Eredivisie. Met nieuws uit de eredivisie voetbal en samenvattingen van onder meer ADO Den Haag tegen Willem II; Heracles Almelo tegen Sparta; NEC tegen Heerenveen en RBC Roosendaal tegen PSV. Talpa, 22.00-23.20u.