Rechter beslist over vergoeding Brokking

De kantonrechter van Amsterdam zal bepalen hoe hoog de vergoeding is die de ontslagen mannenbondscoach Harry Brokking van de volleybalbond NeVoBo mag verwachten. Beide partijen hadden tot gisteren de tijd om tot een schikking te komen maar kwamen er niet uit, zo liet mr. Eric Vilé, advocaat van de NeVoBo, weten.

Vertegenwoordigers van de NeVoBo en Brokking troffen elkaar dinsdag voor de rechtbank, maar na een lange zitting besloot de rechter dat beide partijen nogmaals om de tafel moesten.

Brokking, die een contract had tot mei 2009 eiste een vergoeding van 319.000 euro, zijn salaris en een bedrag van 25.000 euro voor geleden schade.

De NeVoBo wilde niet verder gaan dan 50.000 euro. Dat verschil bleek de afgelopen dagen te groot. Het Nederlandse mannenvolleybalteam neemt overigens komende zomer toch deel aan de European League. Dat maakte Joop Alberda, sinds kort technisch directeur van volleybalbond, bekend. Het team, dat nog geen coach heeft, zou aanvankelijk deze zomer alleen twee kwalificatietoernooien voor het EK spelen.

Alberda bereikte alsnog overeenstemming met de CEV over deelname, geholpen door het feit dat de Europese volleybalbond een team te kort kwam. Nederland hoeft geen inschrijfgeld (30.000 euro) te betalen en de eisen voor de tv-uitzendingen zijn teruggedraaid.

De European League begint op 21 juli. Een week later wordt van 28 tot en met 30 juli een speelronde afgewerkt in Rotterdam. Na 4 weekeinden plaatsen de beste drie teams zich met gastland Turkije voor het eindtoernooi in Izmir. Alberda slaagde er in een aantrekkelijk 'prijsje' aan het toernooi te verbinden. 'Als we de finale bereiken krijgt het team de A-status terug van NOC*NSF.'