Radio voorkeur

OVT. Een gesprek over de oplopende spanning tussen Venezuela en de Nederlandse Antillen met de directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde Gert Oostindie over de geschiedenis van de Venezolaanse aanspraken op de Antillen. In het laatste uur halen oud-leerlingen herinneringen op aan het matrozenopleidingsschip De Pollux, dat tot 1989 afgemeerd lag in Amsterdam. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Filosofe Stine Jensen over haar boek Leugenaars en het thema van de “maand van de filosofie', “Niets dan de waarheid'. Verder saxofonist Yuri Honing over zijn nieuwe band Yuri Honing Wired Paradise en actrice Theklo Reuten, die met John Malkovich in Rusland opnames maakt voor de film In Transit. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radioatelier. Onlangs kwam de speelfilm van Spielberg Munich uit, over de gijzeling door Palestijnse terroristen van het Israëlische sportteam in 1972. In deze documentaire van Machteld Libert en Brecht Devoldere een reconstructie aan de hand van de vrouw van de schermcoach André Spidzer, destijds pas gehuwd en vader. Radio 1, 21.04-22.00u.