Radio voorkeur

Knetterende letteren. Onder meer een discussie met de critici Elsbeth Etty, Rob Schouten en Arie Storm over de Gouden Uil die afgelopen week postuum werd toegekend aan Henk van Woerden voor zijn boek Ultramarijn en over de nominaties voor de Libris Literatuurprijs. 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. De Vlaamse schrijfster Saskia de Coster vertelt over haar derde roman Eeuwige roem. Verder de 30-jarige Belgische Ann Demeester, die Saskia Bos opvolgt als nieuwe directeur van het kunstcentrum De Appel in Amsterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Aandacht voor Liselore Gerritsen, die samen met pianist-componist Bart Wolvekamp optreedt met het theaterprogramma Liselore Nu. En aandacht voor jazzmuzikant en trompettist Miles Davis, wiens leven zal worden verfilmd. Radio 2, 20.02-23.00u.

imek 's nachts. Martin imek praat met sigarenwinkelierster An Hartman uit Amsterdam, wier zaak in de Molukkenstraat achttien maal werd overvallen. In 1993 werd, bij een van die overvallen, haar echtgenoot vermoord. Radio 1, 0.04-1.00u.