Overleg over toekomst Nedcar opgeschort

born, 1 april. Het overleg tussen bestuur van Nedcar en de vakbonden FNV, CNV en De Unie over de plannen van Nedcar-eigenaar Mitsubishi Motors voor de autofabriek in Born is vannacht gestaakt. Rond half drie vanmorgen werd meegedeeld dat er dit weekeinde verder gepraat wordt en dat er vóór maandagmiddag 14 uur geen mededelingen zullen worden gedaan. De werknemers was gezegd dat er gisteravond uiterlijk om 20 uur duidelijkheid zou worden gegeven over de toekomst van het bedrijf. Naar schatting 500 tot 800 banen staan op de tocht nu Daimler Chrysler heeft aangekondigd de productie van zijn Smart For-Four bij Nedcar op termijn te zullen stoppen. Evenmin bekend is of Mitsubishi, dat bij Nedcar zijn Colt produceert en volledig eigenaar is van de fabriek, een vervanger voor de Smart gaat zoeken. Dit is een vereiste voor het voortbestaan van Nedcar op de lange termijn. Daimler Chrysler heeft wel een bedrag beschikbaar gesteld voor een sociaal plan. Voorlopig blijft Nedcar Colts produceren. FNV Bondgenoten heeft gedreigd de Smarts te gijzelen als er geen alternatief komt voor de productie van de Smart. Bij Nedcar werken drieduizend mensen. Nedcar is de enige productielokatie van Mitsubishi in Europa. Nedcar prouceerde vorig jaar circa 115.000 auto's, waarvan 40.000 Smarts.