Opvoed -tv per gezin

Haagse gezinnen met vragen over opvoeding kunnen via een webcam op hun televisie thuis direct contact opnemen met een jeugdhulpverlener. De Haagse zorgaanbieder Meavita, waaronder de consultatiebureau's vallen, gaat de zogenoemde TV-foon in de loop van het jaar bij gezinnen aansluiten. Staatssecretaris Ross-van Dorp (Welzijn, CDA) noemt het 'een prachtig initiatief wat misschien ooit landelijke navolging kan krijgen.'

De hulpverlener kan niet op eigen initiatief mee kijken in het gezin. De ouders moeten zelf de webcam aanzetten en inbellen. Ouders kunnen informatie krijgen over opvoeden, veiligheid in huis, goed voorlezen en advies als het kind niet luistert. Meavita verwacht zo meer tijd voor risicogezinnen met opvoedkundige problemen te krijgen.

Ingrijpen helpt: pagina 3