Op zoek naar de waarheid

Het thema van de maand van de filosofie is 'waarheid'. In deze speciale bijlage, gemaakt in samenwerking met Filosofie Magazine, gaan verschillende auteurs op zoek naar de waarheid - vanuit praktijkervaring en vanuit een filosofische achtergrond. Filosofe Heleen Pott beschrijft hoe filosofen door de eeuwen heen hebben geworsteld met het thema. Daarna komen de waarheid in de godsdienst, de wetenschap, de politiek en journalistiek, en de kunst aan de orde. Ex-predikant Nico ter Linden, auteur van de kinderbijbel, vindt dat je God niet in een doosje kan stoppen. Wetenschapper Robbert Dijkgraaf serveert de waarheid in een pudding. Journalist Marc Chavannes hekelt de kletspraat in de journalistiek en de leugens in de politiek. Schrijfster Nelleke Noordervliet vraagt zich af hoe 'waar' haar grootmoeder is. Achterin twee pagina's met de agenda van de maand van de filosofie.