Lange Frans mept mis

Uit berichten op de sites Stappeninmeppel.nl en van de Meppeler Courant, blijkt dat rapper Lange Frans de verkeerde concertbezoeker in Meppel sloeg - Juri van Pul, niet Boy, de ijsklontjesgooier. Dat inspireert Tjebbe Tjebbes tot de volgende (bekorte) column:

Het is vrijdagavond in discotheek Lord Nelson te Meppel. De rokerige zaal wordt enkel bevolkt door plaatselijke scholieren. We gaan allemaal los wanneer Lange Frans het podium betreedt. Hij zet in: 'Jullie vinden het niet erg als we een beetje vies gaan doen toch?' 'Nééé', brullen we terug. 'Oké, Dames luister, zuig pik met twee handen, veel spuug en geen tanden, met jou wil ik' In mijn ooghoek zie ik iets glinsterens richting het podium gaan. Lange Frans onderbreekt: 'Van wie kwam die?!' Naast me maakt een jongen zich snel uit de voeten. Mijn blik richt zich weer naar voren en ik kijk recht in de met haat doordrongen ogen van Lange Frans. 'Kankerlijer', schreeuwt hij, en een heftige pijnscheut schiet door mijn neus.

Frans Frederiks beter bekend als Lange Frans, is niet dom. Hij studeerde bedrijfswetenschappen aan de Vrije Universiteit, maar nog voordat de opleiding voltooid was besloot hij de theorie in praktijk te brengen. En met succes. Samen met zijn kameraden uit Diemen en vooral wederhelft Baas B heeft Frans in een ongekend korte periode heel het land voor zich gewonnen. Maar ook slimme mensen doen wel eens iets doms. Afgelopen vrijdag op het moment dat de vuist van Fransie het gezicht raakte van een achttienjarige scholier brak zijn imago als een ijsklontje tussen twee malende kiezen uiteen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en Frans is inmiddels niet meer welkom op Bevrijdingspop in Haarlem, want een ambassadeur van de vrede slaat geen kinderen. De 'vergeef me'-campagne is inmiddels op gang gekomen. Ik vrees dat het nog gaat lukken ook. Deze zomer tijdens het WK zingen we allemaal vrolijk mee met het pakkende refrein van de eerste voetbalhit in rap.

    • Tjebbe Tjebbes