Kardinaal bezoekt rockopera Jesus Christ Superstar

Rotterdam, 1 april. ”Met alle vragen die ik erbij heb, vond ik het mooi.” Zo reageerde kardinaal Simonis op de voorstelling van de rockopera Jesus Christ Superstar, die hij gisteren in het Luxor Theater in Rotterdam bijwoonde. Hoewel rockmuziek niet aan hem besteed is, wist Simonis muziek, zang en spel wel te waarderen. Een religieuze beleving had hij echter niet. Daarvoor leek de Jezus in de rockopera volgens hem te weinig op ”Jezus zoals die in het evangelie naar voren komt”. Dat de musical van Joop van den Ende in deze tijd van ontkerkelijking goedgevulde zalen trekt, vindt hij verheugend. Hij meent er een ”geestelijke honger” in te bespeuren. De kardinaal hoopt wel dat de bezoekers na thuiskomst het evangelie zelf ter hand zullen nemen. ”Als ze het met deze Jezus moeten doen, dan zou dat jammer zijn.” Een ”belediging van de persoon van Christus”, die sommige orthodoxe protestanten in de rockopera zien, had hij er echter niet in bespeurd.