Internet voorkeur

Passie met Pasen. Dankzij de jazzy versie van Egon Kracht of de gepimpte vertaling van Jan Rot is een uitvoering van de Matthäus Passion al lang niet meer het eindeloos durende evenement dat is voorbehouden aan de hoogste elitaire culturele klasse. Bachs melodrama avant la lettre over het lijden en sterven van Jezus Christus betekent voor steeds meer liefhebbers een moment van bezinning. Traditioneel wordt het 68 muziekstukken tellende epos rond Pasen opgevoerd. Ingewijden verlaten na drie uur luisteren veelal betraand van ontroering de concertzaal. In het archief van www.AVROklassiek.nl is drie kwartier passie te vinden (zoeken op “passion'), uitgevoerd door het Concertgebouworkest. De opname van die radiouitzending van “Klankspoor' wordt af en toe onderbroken door anekdotes van de presentator. Via www.passionprojecten.nl kan ook een “meezingconcert' bezocht worden. Op Goede Vrijdag wordt de meezing-Matthäus uitgevoerd in de Janskerk in Utrecht. Meer uitvoeringen van de passie, uitleg en informatie zijn verzameld op www.mattheuspassion.nl/uitvoeringen; www.bachvereniging.nl en de link matthauspassion.podium.nl.