Infineon splitst divisie voor geheugenchips af

MüNCHEN, 1 april. De Duitse computerchipfabrikant Infineon Technologies splitst zijn divisie voor geheugenchips per 1 mei af. Het onderdeel gaat als zelfstandig dochterbedrijf verder onder de naam Qimonda. Dat maakte het concern gisteren bekend. Oorspronkelijk was het de bedoeling de divisie per 1 juli af te splitsen, maar de operatie verloopt voorspoediger dan verwacht, aldus Infineon. Het concern heeft tot verzelfstandiging besloten omdat de vraag naar geheugenchips nogal fluctueert en om zich beter te kunnen concentreren op kernactiviteiten. Door de tegenvallende resultaten bij de divisie leed Infineon de afgelopen vier kwartalen verlies. Qimonda, met het hoofdkantoor in München, wordt de op drie na grootste fabrikant van geheugenchips ter wereld.