Golfclub

De allereerste golfles van je leven onder het fluorescerende licht van een zonsverduistering krijgen, is dat geen gunstig voorteken? Met golftassen die hun lichaamslengte benaderen, wandelen de drie meisjes en een jongen als gansjes achter leraar Thijs aan, richting de green op het oefenveld. Waar ze met stemverheffing te horen krijgen dat er beslist niet op de green gehold mag worden omdat jullie spijkers onder jullie schoenen hebben! En dat gat daar, dat noemen we nou een hole. Moeders kijken vanaf een afstandje trots en vertederd toe hoe piekfijn hun kroost er toch weer bijloopt en voorzien is van de enig juiste (merk)spullen. Ofschoon het jongetje zijn stokken wel erg groot vindt. Ze worden ook door zijn vader gebruikt. Een kind kan niet zonder knuffel en ditmaal zijn ze op te delen in wombat, orca en olifant. Les wordt er gegeven volgens het oefenprogramma van de Nederlandse Golf Federatie met de blijmoedige naam Fun Factory. Maar door de flinke wind en de onwillige balletjes en stokken wil dat gevoel vooralsnog niet op de kinderen overslaan. Een bazige moeder onderbreekt de les en verordonneert met kakkineuze stem dat haar kind toch echt nú al privé-les nodig heeft, een opa wandelt doodgemoedereerd met zijn kleinzoon door het lesprogramma van de kleintjes heen. Na vijftig minuten is de les plotseling afgelopen en verdwijnen de vier in de al gereedstaande transportmoederautootjes.

Drie meisjes en een jongen krijgen hun allereerste golfles 29/3/2006 Foto Freddy Rikken Allereerste golfles
Drie meisjes en een jongen krijgen hun allereerste golfles 29/3/2006 Foto Freddy Rikken Allereerste golfles Rikken, Freddy

Vijfde aflevering in een serie over de Nieuwegeinse Golf Club.