Film Romance & Cigarettes

Musical van John Turturro is een melodramatische 'working class opera' waarin Susan Sarandon en Kate Winslet meezingen met liedjes van Dusty Springfield, James Brown, Tom Jones en andere vaste gasten op de soundtrack van een Amerikaans leven.

*****

scene uit de film Romance & Cigarettes FOTO: A-Film Kate Winslet
scene uit de film Romance & Cigarettes FOTO: A-Film Kate Winslet A-Film

'Turturro plaatst steeds het verheven naast het aardse [...] Het mag een wonder heten dat met al die vuilbekkende en geilpratende personages de film überhaupt in Amerika vertoond mag worden. Verrukkelijk politiek a-correct. En er wordt toch een partij ouderwets gepaft! Wat ons als toeschouwers rest is de totale overgave aan wat nu al een van de meest extatische films van dit jaar genoemd mag worden.Dana Linssen, 29 maart 2006

Romance & Cigarettes. Regie: John Turturro. Met: James Gandolfini, Susan Sarandon. In: 9 bioscopen.