Beeldende kunst Droom van Italië

Op Droom van Italië exposeert het Mauritshuis vier eeuwen Italië-reizen van Franse, Duitse en veel Nederlandse schilders. De 45 werken, waaronder veel bruiklenen die niet eerder in Nederland te zien waren, zijn merendeels landschappen.

***

Op Droom van Italië exposeert het Mauritshuis vier eeuwen Italië-reizen van Franse, Duitse en veel Nederlandse schilders. De 45 werken, waaronder veel bruiklenen die niet eerder in Nederland te zien waren, zijn merendeels landschappen.
Op Droom van Italië exposeert het Mauritshuis vier eeuwen Italië-reizen van Franse, Duitse en veel Nederlandse schilders. De 45 werken, waaronder veel bruiklenen die niet eerder in Nederland te zien waren, zijn merendeels landschappen.

'Met zijn laatste zaal krijgt Van Os elke bezoeker om. Hier combineert hij negentiende-eeuwse doeken tot een geloofwaardig en dramatisch afscheid. Klassieke schilders als Arnold Böcklin en Sir Alma-Tadema zagen de grandeur van Rome met pijn in hun hart verdwijnen. Op Böcklins schilderij wordt een vervallen villa op een Venetiaans eilandje bedreigd door onheilspellende golven.'Sandra Smets, 25 maart 2006

Tentoonstelling: Droom van Italië. T/m 25 juni in het Mauritshuis, Den Haag. Inl.: 070-3023435, www.mauritshuis.nl