`Bedreiger` stille tocht opgepakt

Amersfoort, 1 april. De politie heeft een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden die mogelijk heeft gedreigd met geweld bij de stille tocht voor de 16-jarige jongen die vorige week zaterdag omkwam bij een schietpartij. Dat heeft een woordvoerder van de politie gisteren laten weten. Vanwege de dreigementen verbood burgemeester Van Vliet de stille tocht van woensdag op het laatste moment, maar tussen de vijfhonderd en achthonderd mensen maakten de tocht toch. De verdachte van de dreigementen zit sinds gisterochtend vast, omdat hij verdovende middelen in zijn bezit had, ”maar ook in verband met mogelijk wapenbezit”. Een wapen is nog niet aangetroffen. Het slachtoffer werd gisteren begraven in Leusden. Ongeveer vijfhonderd mensen woonden de plechtigheden bij.