Zalm met courgette

Nodig:

2 kleine courgettes

400 g zalmfilet

2 eetl. citroensap

250 ml dikke (Griekse) yoghurt

1 eetl. geraspte mierikswortel

2 eetl. fijngehakte dille, enkele dikke takjes

snufje zout versgemalen peper

12 middelgrote (Roma) tomaten

4 eetl. tarama (viskuit)

1 theel. Dijon mosterd

2 eetl. slagroom

Koop voor dit voorgerecht voor 4 personen een dik stuk verse zalmfilet. Leg de zalm kort in de diepvries en snijd hem in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel de plakken met een beetje citroensap en laat ontdooien. Schil, terwijl de zalm in de diepvries wordt aangevroren, de courgettes. Verwijder de uiteinden en snijd ze met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. Bestrooi die met een beetje zout en peper. Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze uit. Roer in een kom de yoghurt en mierikswortel, dille en een snufje zout tot een gladde saus door elkaar. Roer in tweede kom de tarama, mosterd en slagroom door elkaar. Vul de tomaatjes met dit tarama-mengsel. Verdeel de plakken zalm over de borden en houd in het midden een opening vrij voor de yoghurt-mierikswortelsaus en garneer met enkele takjes dille. Garneer het gerecht met opgerolde courgetteplakjes en gevulde tomaatjes.

Morgen: artisjokken.

    • Anne Scheepmaker