www.nrc.nl

Harry Potter. In zijn rubriek gaat Hans Ree op zoek naar het Harry Potter schaakspel. ‘Het viel nog niet mee om de eerste aflevering van de Harry Potter schaakcursus in handen te krijgen, want overal waar hij geweest was, was hij uitverkocht. In de Bijenkorf in Amsterdam was nog één exemplaar van de eerste aflevering van de serie en er werd al reikhalzend uitgekeken naar de komst van het tweede tijdschriftje.’

Joao Carlos Paes Mendonca, de voormalig topman van supermarktbedrijf Bompreo, arriveert bij de Rechtbank Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 030630 Ahold. Joost Oranje en Jeroen Wester volgen op hun weblog de rechtszaak tegen de voormalige Ahold-top. Gisteren werd de Braziliaan Paes Mendonça (foto) ondervraagd. ‘‘Massacre!'. In onvervalst Portugees liet João Carlos Paes Mendonça vanmiddag zijn opluchting blijken toen de rechtbank zei dat hij kon vertrekken.’ ‘Zo'n slachting of bloedbad was het niet in de Amsterdamse rechtszaal, maar de Braziliaan liet blijken dat het verhoor als getuige hem zwaar was gevallen. ‘Ik vind het eigenlijk echt zielig voor die man, dat hij hier op deze manier moet komen', liet Cees van der Hoeven tijdens een schorsing in de wandelgangen weten.’ weblogs.nrc.nl/weblog/ahold Boyer, Maurice

‘Ik zou graag denken dat het schaken opeens krankzinnig populair is geworden, maar een meer voor de hand liggende verklaring is dat alles wat aangeraakt is door Harry Potter in goud verandert.

Goud zal ook moeten worden betaald door iemand die de hele cursus wil volgen. Het is erg moeilijk om precies na te gaan hoeveel die precies kost, maar het komt er toch op neer dat een abonnement op de serie van 47 wekelijkse Potterschaakinstructies met alle prijsreducties die beloofd worden, meer dan 200 euro zal kosten.’

www.nrc.nl/schaken

Ahold. Joost Oranje en Jeroen Wester volgen op hun weblog de rechtszaak tegen de voormalige Ahold-top. Gisteren werd de Braziliaan Paes Mendonça (foto) ondervraagd. ‘‘Massacre!'. In onvervalst Portugees liet João Carlos Paes Mendonça vanmiddag zijn opluchting blijken toen de rechtbank zei dat hij kon vertrekken.’

‘Zo'n slachting of bloedbad was het niet in de Amsterdamse rechtszaal, maar de Braziliaan liet blijken dat het verhoor als getuige hem zwaar was gevallen. ‘Ik vind het eigenlijk echt zielig voor die man, dat hij hier op deze manier moet komen', liet Cees van der Hoeven tijdens een schorsing in de wandelgangen weten.’

weblogs.nrc.nl/weblog/ahold