Wateroverlast in Midden-Europa

Wateroverlast in Midden-Europa Znojmo Met zandzakken wordt geprobeerd de dam bij de stad Znojmo, in het zuidoosten van Tsjechië, te beschermen tegen het wassende water van de Dyje rivier. In Znojmo zijn wegens overstromingen al tienduizend mensen geëvacueerd, in Oost-Slowakije zijn zeker twee mensen om het leven gekomen. De wateroverlast in Midden-Europa wordt veroorzaakt door smeltende sneeuw en aanhoudende regen. Foto AP Workers carry sand bags to protect the Znojmo dam from the rising level of the Dyje river in the South-Moravian city of Znojmo, Czech Republic, on Thursday, March 30, 2006. Several thousands of citizens were evacuated from the city of Znojmo and nearby villages due to a flood threat from the Dyje river. Rivers across the Czech Republic were rising fast due to rain and unusual warm weather which melted deep snow which fell over the winter. (AP Photo/Petr David Josek) Associated Press