Voetbalploegen uit Boekarest houden elkaar in evenwicht

BOEKAREST, 31 maart. Rapid en Steaua Boekarest hebben elkaar in het eerste kwartfinaleduel om de UEFA Cup niets toegegeven: 1-1. Nicolita bracht Steaua al in de vijfde minuut op voorsprong. Vroeg in de tweede helft maakte Moldovan gelijk. De return is op donderdag 6 april. Enkele honderden politieagenten waren ingezet om de orde in en buiten het stadion te handhaven. Eerder dit seizoen moest de derby worden onderbroken omdat hooligans stoelen op het veld gooiden. Vorig jaar werd het duel na eerdere incidenten achter gesloten deuren gespeeld. De eigenaars van de twee clubs, Gigi Becali (Steaua) en George Copos (Rapid), zijn politieke rivalen. Beide Roemeense ploegen schakelden dit seizoen een Nederlandse tegenstander uit. Rapid versloeg Feyenoord al vroeg in het toernooi, terwijl Steaua weinig moeite kende met SC Heerenveen.