Vier Israëliërs gedood bij aanslag door `lifter`

Jeruzalem, 31 maart. Bij een Palestijnse zelfmoordaanslag zijn gisteren behalve de dader vier Israëliërs gedood. De verantwoordelijkheid is opgeëist door de Aqsabrigades, een gewapende tak van president Abbas` Fatahorganisatie. De dader liftte langs de weg op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever vermomd als ultraorthodoxe jood. Hij werd opgepikt door een Israëlisch echtpaar dat met nog twee passagiers op weg was naar de joodse nederzetting Kadumim. Bij de toegang tot de nederzetting blies hij zich op. Het Israëlische leger pakte vannacht acht Palestijnen op, onder wie de broer van de dader. Vanochtend liquideerde Israël in Gazastad met een raketaanval een commandant van een Palestijnse strijdgroep. Deze was met name verantwoordelijk voor raketaanvallen op Israël.