Van Heeswijk mist ‘Roubaix'

Max van Heeswijk mist als gevolg van een val gisteren in de Driedaagse De Panne de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. De Nederlandse renner van Discovery Channel blesseerde zich daarbij aan zijn knie, en moet een week rust houden. Parijs-Roubaix wordt volgende week zondag verreden, en geldt als de favoriete voorjaarsklassieker van de renner uit Limburg.

Van Heeswijk zou de komende woensdag als voorbereiding Gent-Wevelgem rijden. Voor de Ronde van Vlaanderen, de klassieker die zondag op het programma staat, was hij door de ploegleiding van Discovery Channel niet geselecteerd. ‘In het ziekenhuis is geen breuk geconstateerd, wel lag de huid rond de knieschijf los. Er is een buisje ingebracht om het wondvocht af te voeren. Ik moet een week plat, zodat de wond kan genezen.’ Van Heeswijk verwacht pas in de Ronde van Romandië (25-30 april) zijn rentree te maken.

Bij diezelfde valpartij in de Driedaagse De Panne blesseerde Rabobankrenner Bram de Groot gisteren zijn knie. Hij mist daardoor de Ronde van Vlaanderen. De bankploeg wees de Australiër Graeme Brown aan als vervanger. De Groot werd na zijn val behandeld in het ziekenhuis van Veurne. Er waren twintig hechtingen nodig om de wond te dichten.

De Raboploeg wordt geteisterd door blessures. Eerder al haakten Gerben Löwik, Michael Boogerd en Oscar Freire af voor ‘Vlaanderens mooiste'. De volgende acht renners starten zondag in Brugge: Erik Dekker, Juan Antonio Flecha, Marc Wauters, Jan Boven, Pedro Horrillo, Mathew Hayman, Joost Posthuma en Graeme Brown.

De derde etappe van de Driedaagse De Panne werd gisteren gewonnen door Steven de Jongh. De Nederlander in dienst van Quickstep won de sprint van een kopgroep van drie renners. De Italiaan Claudio Corioni werd tweede, De Jonghs ploeggenoot Sébastien Rosseler werd derde.

Later op de dag volgde een individuele tijdrit die gewonnen werd door de Belg Leif Hoste. Het leverde de renner van Discovery de eindzege op. De Oostenrijker Bernhard Eisel werd tweede in het eindklassement.

Oud-Raborenner De Jongh behaalde zijn eerste overwinning in het shirt van Quickstep. Zijn kopman Tom Boonen ging gisteren uit voorzorg niet meer van start. De wereldkampioen kampte met een hoestje en nam met het oog op de Ronde van Vlaanderen van zondag geen enkel risico. ‘Het is mooi dat we hier laten zien dat we ook zonder Tom kunnen winnen’, zei De Jongh die op negen kilometer voor de streep zelf de initiator was van de ontsnapping. Dat was verrassend want de voormalig Rabo-renner kampte de afgelopen dagen met zijn gezondheid. ‘Zaterdag in de E3 Prijs ging het heel slecht. Zondag heb ik niets gedaan en ben ik met een antibioticakuur begonnen.’