Televisie Overige Films

Tango & Cash (Andrei Konchalovsky, 1989, VS). Liefdeloze actiefilm verzamelde kliekjes van Lethal Weapon, Clint Eastwood en James Bond. Met politie-agenten Sylvester Stallone en Kurt Russell als onwaarschijnlijk duo. SBS6, 20.30-22.30u.

Judge Dredd (Danny Cannon, 1995, VS). Aan Mad Max, Robocop en Blade Runner schatplichtige, bombastische big-budget-actiefilm met Sylvester Stallone als politieman, rechter en beul in het New York van 2139. Talpa, 20.30-22.30u.

Samsara (Pan Nalin, 2001, India/Italië/Frankrijk/Duitsland). Speelfilmdebuut van de Indiase autodidact Pan Nalin (later goed voor o.a. de documentaire Ayurvada: Art of Being) over boeddhistische monnnik die, voordat hij de verlichte staat kan bereiken, eerst het leven meent te moeten leren kennen, een leven waar hij vanaf zijn vijfde verjaardag van verstoken is geweest. Zijn letterlijke terugkeer naar de aarde en het aardse wordt gefilmd in de kleuren van de seizoenen. De overdadige kleurstelling is in de ogen van westerlingen wellicht verblindend kitscherig. België 2 (Canvas), 23.45-2.05u.

Hersenschimmen (Heddy Honigmann, 1988, Ned.). I.v.m. het overlijden van Joop Admiraal de speelfilm Hersenschimmen, de respectabele en integere verfilming van de gelijknamige roman van Bernlef. De film speelt tijdens een witte winter in Canada, waarheen een Nederlands echtpaar lang geleden emigreerde. Joop Admiraal speelt de man die langzaam zijn grip op de realiteit kwijtraakt. Actrice Marja Kok is zijn echgenote. Ned.3, 23.55-1.10u.

Le petit baigneur (Robert Dhéry, 1967, Frankrijk/Italië). Luidruchtige klucht met Louis de Funès. Scheepsbouwer probeert waardevolle maar ontslagen medewerker opnieuw voor zich te winnen. Ook met Michel Galabru. Morgen, België 1, 13.35-15.05u., zwart-wit.