Stopsignaal

Gezellig een sigaretje roken is er tegenwoordig niet meer bij. Zeker niet met al die waarschuwingsstickers op de pakjes. De dwingende boodschap: stop met roken. Een nieuwe manier om verlost te zijn van die druk én het roken is het elektronisch sigarettenpakje. Dit zilverkleurig pakje, zonder sticker, werkt als persoonlijke assistent bij het afkicken.

hebben: Smokesignals

Het werkt simpel: elke keer als je een sigaret pakt, registreert een sensor dit. Na een week roken sluit je het pakje aan op de computer. Met de verzamelde gegevens wordt een stopplan gemaakt. Dan kan het afkicken beginnen. Het pakje geeft aan hoeveel sigaretten je gerookt hebt en een “rooksignaal' als het tijd is een nieuwe sigaret op te steken.

Deze signalen zijn zo verspreid over de dag dat de gebruiker net genoeg nicotine binnenkrijgt. De periode tussen sigaretten neemt geleidelijk toe. Kortom, met het elektronische pakje werk je toe naar de dag dat je die laatste sigaret opsteekt.

Het sigarettenpakje is te bestellen op smokesignals.net. Zie ook nrc.nl/hebben