Scheepsramp bij Bahrein: 57 doden

Scheepsramp bij Bahrein: 57 doden Manama, 31 maart. Zeker 57 mensen zijn vannacht verdronken voor de kust van Bahrein nadat het schip waarop zij een pleziertochtje maakten, kapseisde en zonk. Het had zo'n 130 passagiers aan boord. Onder de doden zijn dertien Britten. Het vaartuig sloeg om toen de passagiers zich allemaal aan één kant bevonden. Volgens eigenaar Abdallah al-Qubaissi was het schip berekend op maximaal honderd opvarenden. Hij had het schip verhuurd aan een bedrijf, Island Tours, dat de kapitein zou hebben gedwongen meer passagiers mee te nemen dan hij wilde. Foto AP Bahraini search and rescue workers stand on the wreckage of a capsized cruise boat they'd hauled near shore, pulling debris from inside on Friday, March 31, 2006, in Muharraq, Bahrain. The boat carrying 150 people on an evening cruise sank late Thursday, and dozens of bodies were recovered. (AP Photo Hasan Jamali) Associated Press