Russische tennissters in finale in Miami

Het Masterstoernooi van Miami heeft bij de vrouwen een Russische finale gekregen. Na Svetlana Koeznetsova bereikte ook de als vierde geplaatste Maria Sjarapova afgelopen nacht de eindstrijd. Ze had erg veel moeite met Tatiana Golovin. Deze jonge Française gaf in de derde set op wegens een enkelblessure. Op dat moment leidde Sjarapova met 6-3, 6-7 (5-7) en 4-3.

Eerder had Koeznetsova verrassend gemakkelijk afgerekend met de Franse favoriete Amélie Mauresmo: 6-1 en 6-4.

Bij de mannen bereikte Roger Federer gisteravond de halve eindstrijd in Miami. De als eerste geplaatste Zwitserse tennisser moest daar hard voor werken. Zijn Amerikaanse opponent James Blake boog weliswaar in twee sets maar verweerde zich meer dan behoorlijk: 7-6 (7-2) 6-4.

In de halve finale speelt Federer tegen David Ferrer. De als elfde geplaatste Spanjaard versloeg in de kwartfinale de Amerikaan Andy Roddick. Ferrer had drie sets nodig tegen de nummer vier van de plaatsingslijst. Het werd 6-3, 4-6 en 6-4 voor Ferrer.

De Argentijn David Nalbandian (3) en de Kroaat Ivan Ljubicic (6) bestrijden elkaar in de andere halve finale.

De tennissers Marcos Baghdatis en Nikolai Davidenko komen deze zomer naar het internationale grastennistoernooi in Rosmalen. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. Verder zijn de Nederlanders Sjeng Schalken en Raemon Sluiter, de Duitser Nicolas Kiefer en de Spanjaarden Juan-Carlos Ferrero en Tommy Robredo voor het mannentoernooi vastgelegd. Het toernooi in Rosmalen is van 18 tot en met 24 juni.

Baghdatis ontpopte zich dit jaar tot publiekslieveling bij de Australian Open. De Cyprioot haalde in Melbourne de finale, die hij verloor van Federer.